TikTok: Facebook želi da vas poveže, mi samo želimo da vas zabavimo

Kako se radi o gigantima u segmentu društvenih mreža, Facebook i TiKTok su često mete poređenja. Međutim, iako Facebook trenutno dosta sredstava ulaže u to da svoje funkcije i ponudu načini sličnim rivalskoj platformi, TikTok kaže da nema nameru da postane kao Facebook.

Izvor: B92, Verge
Podeli
Foto: XanderSt / Shutterstock
Foto: XanderSt / Shutterstock

Blejk Čendli, predsednik globalnih poslovnih rešenja u TikToku, je istakao da su jasne razlike između dve kompanije. "Facebook je društvena mreža. Oni su svoje algoritme kreirali zasnovano na društvenoj slici. To je njihova glavna kompetencija. Ali ne i naša. Mi smo platforma za zabavu. razlika je značajna i velika", kaže Čendli.

Čendli je posebno kompetentan da izjavi ovako nešto, s obzirom na to da je bio jedna od izvršnih osoba u facebooku tokom 12 godina. On ističe da ga je ovo iskustvo u Facebooku (posebno u borbi sa sada ugašenim Google+ rivalom) naučilo da veruje da će TikTok pobediti u aktuelnoj borbi između dve platforme.

"Veoma smo dobri u onome što radimo. Donosimo te kulturološke trendove i jedinstvena iskustva koje ljudi imaju na TikToku. To sigurno neće imati na Facebooku, sem ukoliko ta platforma u potpunosti ne odbaci svoje društvene vrednosti, što ne verujem da će učiniti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.