Snapchat i Facebook se slažu: Budućnost društvenih mreža izgleda kao TikTok

Snapchat je svojevremeno promovisao Stories koncept deljenja fotografija i videa koji se sami brišu. Sada kompanija, zajedno sa Facebookom, sugeriše da budućnost društvenih medija izgleda drugačije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.02.2022.

11:43

Snapchat i Facebook se slažu: Budućnost društvenih mreža izgleda kao TikTok
Foto: 19 STUDIO / Shutterstock.com

Evan Spigl, izvršni direktor kompanije Snap, istakao je da korisnici Snapchata sve manje vremena provode u gledanju Stories sadržaja prijatelja, iako je kompanija polagala nade u to da će se Stories popularnost povećati tokom pandemije.

Umesto toga, Snapchat korisnici sve više pregledaju video na Spotlightu - koji predstavlja Snapchatovog rivala za TikTok i prikazuje viralne vido klipove različitih kreatora.

"Ovo je nastavak trenda koji smo primetili tokom pandemije. Iako se nadamo da će se naši korisnici vratiti obliku pregleda sadržaja koji objavljuju njihovi prijatelji i koji je postojao pre pandemije, fokusirani smo na inovacije sadržaja koji nudimo kako bismo danas bolje opsliuživali naše korisnike", istakao je Spigl.

Mark Zakerberg, izvršni direktor kompanije Meta (bivšeg Facebooka) je ranije takođe identifikovao TikTok kao značajnu konkurenciju. "Ljudi imaju veliki izbor kada su u pitanju načini na koje žele da provedu svoje vreme , a aplikacije kao što je TikTok beleže veoma brz rast", kaže Zakerberg.

U periodu, tokom kojeg i Snap i meta beleže probleme u poslovanju, jasno je da obe kompanije vide TikTok kao ozbiljnu konkurenciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: