Ruski regulator ograničio pristup Twitteru posle blokade Facebooka

Ruski medijski regulator Roskomnadzor počeo je danas da "ograničava pristup" Tviteru pošto je prethodno blokirao društvenu mrežu Fejsbuk, javile su ruske novinske agencije.

Tehnopolis

Izvor: B92, Beta

Petak, 04.03.2022.

22:12

Ruski regulator ograničio pristup Twitteru posle blokade Facebooka
Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Kako javljaju Interfaks i Ria Novosti ta odluka zasnovana je na zahtevu ruskog tužilaštva od 24. februara, dan početka ruske invazije.

Novinari agencije Frans pres u Rusiji mogli su da konstatuju večeras da se Tviter više ne obnavlja.

Ruski regulator je već usporio rad Tvitera od prošle godine, zamerajući toj američkoj društvenoj mreži da ne uklanja sadržaje koji su ocenjeni kao "ilegalni", uključujući one vezane za opoziciju.

Današnja odluka doneta je devetog dana ruske invazije na Ukrajinu, posle blokade Fejsbuka i više nezavisnih medija, kao i usvajanja zakona kojim se uvode visoke zatvorske kazne za one koji objavljuju "lažne informacije" o dejstvima ruske vojske, ili pozivaju na uvođenje sankcija Moskvi.

Roskomnadzor je poslednjih dana blokirao rad nezavisnog TV Dožda, radija Eha Moskve, sajtove Meduze, Bi-Bi-Si-ja, Dojče vele, Slobodne Evrope, Nove gazete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: