Pregledač za koji nikada niste čuli sada vredi milijardu dolara

Pregledač Island već sada vredi milijardu dolara, samo nekoliko nedelja od zvaničnog početka sa radom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 26.03.2022.

14:49

Pregledač za koji nikada niste čuli sada vredi milijardu dolara
Foto: Profimedia

Početkom februara je Island izašao iz stealth moda i već je dostigao popularni "unicorn" status, pošto se kompanija procenjuje na 1,3 milijarde dolara.

Kompletan proizvod bio je u razvoju preko dve godine, ali je i dalje jedan od najbrže rastućih startapa koji su stigli do ove cifre.

Finansirao ih je Insight Partners, koji je ranije dao kapital i za Shopify, Qualtrics i DocuSign, koji su sada svi premašili cifru od milijardu dolara.

Sequoia Capital, Stripes i Cyberstarts su ostale kompanije koji su uložili u Island.

Osnovna razlika između Island-ovog Pregledača i sličnih Google Chrome-a ili Microsoft Edge-a je povećan fokus na sajber-bezbednost. Prema Islandu, tipični Pregledači su potpuno neprikladni za upotrebu u poslovnom kontekstu, uprkos njihovoj sveprisutnosti u profesionalnoj sferi danas.

"Najrasprostranjenija aplikacija u preduzeću je Pregledač, ali to je dizajn zasnovan na potrošačima“, rekao je izvršni direktor Islanda Majk Fej za "TechCrunch", kada je kompanija izašla iz stealth moda.

"Potrošač želi da ima beskonačnu slobodu; Cilj im je da da mogu da instaliraju šta god žele, da idu gde god žele i da rade ko zna šta sa svojim Pregledačem bez ikakvih problema. Preduzeće, međutim, želi da se uveri da su njihovi podaci o klijentima bezbedni, da su njihove kritične informacije zaštićene i da dobijaju dobro iskustvo".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: