Ostala bez naloga na Instagramu zbog metaverzuma

Instagram je onemogućio korisnicu sa nalogom @metaverse, nedugo nakon što je Facebook promenio brend u Meta.

Tehnopolis

Izvor: B92, Arstechnica

Utorak, 14.12.2021.

09:41

Ostala bez naloga na Instagramu zbog metaverzuma
Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Facebook je pre nekoliko nedelja promenio naziv svog brenda u Meta, a Mark Zakerberg je istakao da promena imena opisuje kompanijin novi fokus na viziju metaverzuma - virtuelnog sveta koji objedinjuje komuniciranje, trgovanje, gejming i drugo.

Rebrendiranje kompanije dovelo je do blokiranja jednog Instagram naloga, korisnice koja je upotrebljavala ime @metaverse, iznenada i bez upozorenja.

Vlasnica naloga je australijanka Tea-Mai Bauman, koja pomenuti Instagram ima više od 10 godina i @metaverse je koristila isto toliko dugo.

Bauman je za medije izjavila da je njen @metaverse nalog na Instagramu samo onemogućen u jednom trenutku. "Vaš nalog je blokiran zbog toga što se pretvara da je neko drugi", stajalo je u objašnjenju.

Vlasnica naloga ističe da pomenuti nalog predstavlja deceniju njenog života i da nije želela da njen doprinos metaverzumu bude izbrisan sa interneta.

Međutim, nekoliko nedelja kasnije, nakn reakcije medija, iz Mete su istakli da je @metaverse nalog koji je Bauman koristila ponovo aktiviran. Razlog nesporazuma je, prema objašnjenju kompanije, bilo nepravilno uklanjanje zbog lažnog predstavljanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: