Opera pregledač omogućava veb adrese u obliku emodžija

Popularni Opera pregledač je objavio da će omogućiti veb adrese koje su zasnovane samo na emodžijima, kako bi se obezbedio novi nivo kreativnosti na internetu.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Četvrtak, 17.02.2022.

15:17

Opera pregledač omogućava veb adrese u obliku emodžija
Foto: Foto: Allmy / Shutterstock.com

Pomenuta integracija je deo partnerstva sa kompanijom Yat, koja prodaje URL-ove sa nizom emodžija u njima.

"Prošlo je gotovo 30 godina od kako je world wide web objavljen javno i nije bilo previše inovacija u svetu veb linkova: ljudi i dalje uključuju .com u svojim URL-ovima", ističe Jorgen Arnesen, izvršni potpredsednik mobilnog odeljenja u Operi. Yat stranice su jedinstveni domeni, generisani kada neko kupi niz emodžija (takođe nazvan Yat). Vlasnik Yata može da kreira NFT svog niza emodžija, a kompanija planira da korisnicima omogući da svoje Yatove povežu sa elektronskim plaćanjima.

Sa integracijom u Operu, korisnici više neće morati da kucaju y.at deo Yat veb stranice kao što bi to činili sa ostalim pregledačima. To znači da, ukoliko želite nečiju stranicu u Operi, potrebno je da samo ukucate niz emodžija povezanih sa tom adresom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: