Milion dolara za pronalaženje bagova i drugih pretnji

Popularni servis za upravljanje lozinkama 1Password je objavio da je povećao svoju "bug bounty" nagradu za pronalaženje sigurnosnih propusta na ovoj platformi.

Tehnopolis

Izvor: B92, Techradar

Petak, 11.03.2022.

15:22

Milion dolara za pronalaženje bagova i drugih pretnji
Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Nagrada za pronalaženje bagova i drugih pretnji na 1Passwordu sada iznosi milion dolara. U pitanju je najveća nagrada u istoriji za neku IT kompaniju, a jedna je i od najvećih u industriji.

Džef Šiner, izvršni direktor 1Passworda, je istakao da će potez privući dodatne eksperte za sajber bezbednost i "white hat" hakere, dok će istovremeno ojačati sigurnost servisa za upravljanje lozinkama.

Ističe se da 1Password redovno angažuje i eksterne sigurnosne eksperte i "white hat" hakere kao deo svojih normalnih, svakodnevnih operacija, a sa ciljem da se otkriju svi potencijalni problemi na platformi.

Od početka svog programa za pronalaženje bagova u 2017. godini, 1Password je isplatio 103.000 dolara Bugcrowd ekspertima za sajber bezbednost. Iako su svi, do sada otkriveni, bagovi bili manji i nisu korisnike izložili riziku, kompanija ih je brzo ispravila i smanjila je potencijalne rizike od napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: