Kreatori na Facebooku imaju novu mogućnost zarade preko objave videa

Meta je predstavila novu funkciju za kreatore, koja će im omogućiti da ostvare zaradu na Facebooku.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2022.

19:00

Kreatori na Facebooku imaju novu mogućnost zarade preko objave videa
Foto: Joao Serafim / Shutterstock.com

Kreatori sada mogu da zarađuju od svojih Facebook videa koji koriste licenciranu muziku. Opcija "Music Revenue Sharing" je funkcija monetizovanja, u okviru koje kreatori mogu da koriste licenciranu muziku popularnih umetnika u svojim Facebook video klipovima i da zarađuju od reklama.

Funkciju pokriva Rights Manager, koji predstavlja alatku za podudaranje videa, zvuka i fotografija, a razvila ju je kompanija Meta. Alatka će kreatorima sadržaja pomoći da zaštite svoja prava i upravljaju sadržajem na platformi.

Sadržaj takođe mora da zadovolji standarde Facebookove zajednice i muzičke smernice. Video klipovi moraju da imaju dužinu od bar 60 sekundi, a u videu mora da postoji vizuelna komponenta kako licencirana muzika ne bi bila primarna svrha videa.

Meta ističe da je funkcija omogućena preko partnerstva u okviru muzičke industrije i da je prva ove vrste i u ovolikom obimu. Prema navodima Mete, funkcija će biti od koristi kreatorima, partnerima, vlasnicima prava nad muzikom i drugima.

Music Revenue Sharing stiže kreatorima video sadržaja širom sveta, a na samom početku će prvo biti dustupan korisnicima u SAD-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: