Kao stari Tumblr – nova feministička društvena mreža koja promoviše sve što je zabranjeno

Lips je novi portal koji je pokrenula programerka Eni Braun i služi kao zamena za stari kontent sa Tumblra.

Izvor: B92, Gloria Glam
Podeli

Tumblr je 2018. godine zabranio sadržaj za odrasle i brojni korisnici ove društvene mreže su posle tri godine dobili zamenu i novi portal, na kom će moći da postavljaju NSFW fotografije, gifove i priče.

Programerka Eni Braun napravila je Lips kako bi se borila protiv cis-muške perspektive na zadovoljstvo, navela je ona.

"Shvatila sam da bi Lips mogla biti digitalna platforma u području kojoj zaista potrebna alternativna perspektiva", rekla je Braun.

Napravila je feministička društvenu mrežu gde se promoviše seksualni sadržaj koji nije cenzuriran i nije nasilan. Na platformi možete i sami objavljivati sadržaj, bez obzira radi li se o erotskim stripovima, slikama i crtežima ili samo seksi selfijima.

"Svi su dobrodošli, ali mi se fokusiramo na seksualne radnike, LGBTQ + zajednicu, ne-bele stvaraoce i aktiviste protiv rasizma. Pozitivne reakcije pokazale su da je takav prostor zaista bio potreban. To je internet platforma bez zlostavljanja, nasilja, cenzura, plagijata", kaže Braun.

Lips je lansiran u januaru ove godine, a u prvih mesec dana imali su 10.000 korisnika bez ikakvog marketinga. Šest meseci kasnije, broj se udvostručio.

Došli su brojni korisnici jer druge društvene mreže često cenzurišu erotiku i porno umetnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.