Kako možete znati da vas je neko blokirao na Facebooku?

To je pitanje koje će mnogi od nas postaviti. Srećom, postoji nekoliko načina kako možete otkriti je li vas zaista netko blokirao na ovoj i dalje vrlo korišćenoj društvenoj mreži. Nešto više o tome reći ćemo u nastavku ovog članka.

Izvor: pcchip.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako otkriti je li vas neko blokirao na Facebooku?

Ne možete odmah da vidite ko vas je blokirao na Facebooku, ali postoji nekoliko pristojnih pokazatelja na koje možete pripaziti, odnosno koji mogu ukazivati da vas je neko blokirao. Prvo šta bi trebalo da učinite je da utvrdite da li ste blokirani ili vas je ta osoba maknula sa liste prijatelja.

Pokušajte da označite ili "tagujete" nekoga za koga sumnjate da vas je blokirao

Recimo da ste pronašli neki smešan GIF, kojeg želite da pokažete prijatelju. Obično biste ih označili tako da napišete njihovo ime, nakon čega biste kliknuli na relevantnu poveznicu, koja vodi na njihov profil. Nakon što ste ih označili, vaš prijatelj ili bilo koji korisnik kojeg ste označili u oznaci videće je sledeći put kad se prijave. Ali ako vas je taj korisnik blokirao, nećete moći da ga označite ni u jednoj objavi, odnosno nećete tog korisnika moći da ”tagujete” ni na kakav multimedijski sadržaj kojeg planirate da objavite na Facebooku.

Još jedan način kako možete proveriti da li ste blokirani na Facebooku jeste putem Fejsbukovog pretraživača

Putem pretraživača potražite spornog prijatelja na Facebooku. Jednostavno se prijavite i videćete okvir za pretraživanje u gornjem levom uglu stranice. Slično tome, ako koristite Facebook aplikaciju i ako putem nje želite da saznate da li vas je iko blokirao, funkcija pretraživanja nalazi se na vrhu obaveštenja ili ”Feed-a”.

Pojaviće se popis profila i stranica. Isključite rezultate klikom na ”People”. Ako ste bili blokirani, njihov profil se neće prikazati pod ovom postavkom. Međutim, ako ste unutar traženja odabrali ”All, postoji mogućnost da ćete te ljude videti u rezultatima pretraživanja, čak i u slučaju da su vas blokirali. Ako vidite prikazanu sliku osobe koju tražite, kliknite na nju. Moći ćete delimično da vidite profil, zavisno od njihovih postavki privatnosti, ako su vas jednostavno uklonili iz prijatelja. Ali ako ste blokirani, nećete moći ničemu pristupiti.

Još jedan način kako možete proveriti da li vas je neko blokirao jeste putem zajedničkog ili zajedničkih prijatelja

Ako ste proverili Facebook koristeći te metode, a vaše sumnje još nisu potvrđene ili potvrđene, možete tražiti dalje pokazatelje koji bi ukazivali na to je li vas prijatelj ili prijateljica blokirala. Još jedan od načina kako to možete proveriti jeste ako odete na profil nekoga koga poznajete i vi i korisnik ili korisnica za kojeg sumnjate da vas je potencijalno blokirala. Moći ćete da vidite kratak popis njihovih prijatelja; kliknite na Vidi sve. Nakon što ste kliknuli na ovo trebalo bi vam se pokazati koliko imate zajedničkih prijatelja.

Ovde, osim ako to vaši prijatelji nisu onemogućili ili ako nisu sakrili svoje kontakte, moći ćete da vidite sve njihove kontakte ili ako ne želite, možete ukucati ime i prezime prijatelja za kojeg mislite da vas je blokirao unutar dijaloškog okvira gdje piše “Traži prijatelje” ili ”Search Friends”.

Ako vidite njihovo ime i profilnu sliku, to znači da vas nisu blokirali. Ako ih ne možete videti, postoji još jedan mogući odgovor za njihovu odsutnost. Možda su deaktivirali nalog, ali to ne mora biti slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.