Instagram vraća hronološki prikaz objava

Korisnici Instagrma više se neće zbunjivati kada pregledaju objave na ovoj društvenoj mreži.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Četvrtak, 09.12.2021.

14:55

Instagram vraća hronološki prikaz objava
Foto: Primakov / Shutterstock.com

Direktor Instagram divizije Adam Mozeri, istakao je da kompanija radi na verziji "feed-a", koji će objave korisnika prikazivati hronološki.

Trenutno, algoritam Instagrama objave rangira zasnovano na prioritetima korisnika.

Zanimljivo je da je Instagram još 2016. godine imao funkciju algoritamskog sortiranja objava, da bi potom 2017. godine implementirao preporučene objave. Ova promena je u velikoj meri negativno prihvaćena od strane korisnika.

Aktuelni feed koristi veštačku inteligenciju za kreiranje onoga što Instagram smatra više personalizovanim objavama, a feed je zasnovan na aktivnostima korisnika.

Sugeriše se da će nova funkcija biti opciona, kako bi se korisnicima omogućilo više izbora.

S druge strane, to bi korisnicima i onima koji pregledaju sadržaj olakšalo da bolje razumeju kada je neki sadržaj objavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: