Instagram testira novu funkciju po ugledu na TikTok

Instagram testira novu verziju feeda u punom ekranu, koja će omogućiti da skrolovanje kroz objave izgleda i deluje kao slične funkcije na TikToku.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: Ink Drop / Shutterstock.com
Foto: Ink Drop / Shutterstock.com

Mark Zakerberg je na svom Instagram Story nalogu objavio prikaz testa pomenute funkcije, istakavši da će novi izgled uskoro biti dostupan određenim korisnicima.

Aplikacija je prošlog meseca počela sa testiranjem feeda u punom ekranu, mada u okviru tog testiranja objave nisu u potpunosti zauzimale čitav ekran aplikacije. Sa najnovijom verzijom, koju je objavio Zakerberg, objave se šire do vrha ekrana, kao što je to na TikToku.

Novi dizajn takođe menja izgled prečica za pristup inboksu i kreiranje novih objava. Iako se radi o eksperimentu, novi izgled je u skladu sa ciljem kompanije Meta da Instagram načini platformom koja je konkurencija TikToku.

Na Instagramu, kompanija ide u smeru ubacivanja više Reel i preporučenog sadržaja u feed korisnika, kao i to da se više pažnje poklanja videu nego statičkim slikama.

"Fotografije su i dalje bitan deo Instagrama i radimo na tome da poboljšamo način na koji se one prikazuju u feedu u punom ekranu", ističe Zakerberg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.