Instagram Reels dobija veliki broj noviteta za uređivanje videa

Instagram Reels, baš kao i Facebook Reels, Meta je prepisala od TikToka. Radi se o istom konceptu, ali postoje neke razlike između ovih aplikacija. Međutim, one svakim danom postaju sve sličnije i to najviše tako što Meta isprati trendove na TikToku i nakon određenog vremena ih primeni na Instagram Reels i Facebook Reels.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ove dve aplikacije počele su da dobijaju ažuriranje koje donosi neke nove funkcije Reelsa. Nove funkcije, odnosno opcije koje stižu na Instagram Reels i Facebook Reels kreću se od novih alata za uređivanje, pa do povećane dužine Reelsa. U nastavku kistamo šta sve novo donosi Instagram Reels, a pomenućemo na kraju i novitete na Facebook Reelsu.

Ažuriranje Reelsa na Instagramu donosi ukupno četiri nove funkcije. Prva opcija je da Instagram sada dopušta korisnicima da u Reels ubace sopstveni audio snimak, što do sada nije bilo moguće. Osnovni uslov za dodavanje sopstvenog audio snimka na Reels jeste da on mora da bude dug najmanje pet sekundi.

Druga opcija je dodavanje stikera za anketu, kviz i emoji na Reels. Ove stikere je do sada bilo moguće dodati samo na Stories, ali one se sada proširuju i na Reels.

Treća opcija, odnosno funkcija koja stiže na Instagram Reels je poprilično slična TikTok šablonima i ona omogućava korisnicima stvaranje Reelsa koristeći druge Reelse kao šablone.

Četvrta opcija koja stiže na Reels je mogućnost snimanja dužih video zapisa. Naime, maksimalna dužina Reelsa je sada povećana i to na 90 sekundi.

Kada je reč o Facebook Reelsu, on dobija par novih opcija, kao što je mogućnost kreiranja, uređivanja i objavljivanja Reelsa iz veb pregledača putem Creator Studio. Tu je i opcija izrezivanja malih isečaka iz dužeg video zapisa, kao i opcija Sound Sync, koja automatski sinhronizuje video u ritmu muzike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.