Instagram pretvara svaki video u Reel koji će biti dostupan svima

Instagram nastavlja sa svojim naporima da se takmiči sa TikTokom, a to predstavlja i najnoviji potez platforme.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 01.07.2022.

13:45

Instagram pretvara svaki video u Reel koji će biti dostupan svima
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Servis je počeo sa testiranjem opcije, koja će omogućiti da svaki video koji se objavi na Instagramu postane Reels, a sve kako bi bio dostupniji većem broju korisnika na Instagramu i Facebooku.

Zvaničnik kompanije Meta je istakao: "Testiramo ovu funkciju, kao deo napora da pojednostavimo i poboljšamo video iskustvo na Instagramu".

Instagram Reels funkcija je prvo postala dostupna korisnicima u SAD tokom avgusta 2020. godine, od kada se beleži značaja popularnost Reels formata kratkih videa.

Konsultant za društvene mreže Mat Navara je na Twitteru objavio fotografiju nove funkcije, ističući da će biti dostupni video efekti, biće moguće dodavanje muzike, a video klipovi mogu da se remiksuju u nove Reels i biće dostupni svima ukoliko je nalog korisnika javan. Ukoliko imate privatni Instagram nalog, Reels će bideti samo vaši pratioci. Pomenuta promena je u fazi testiranja, ali nije poznato da li će i kada postati dostupna svim korisnicima. Takođe, nije poznato šta će se desiti sa postojećim video sadržajem koji je objavljen na Instagramu, kao i da li će korisnici i dalje moći da kače video klipove dužine do 10 minuta (ili do 60 minuta za verifikovane naloge).

Pre skoro godinu dana, Šef Instagrama Ada Mozeri je istakao da Instagram više nije samo aplikacija za deljenje fotografija, a kompanija svoj fokus usmerava ka kreatorima, videu, kupovini i razmeni poruka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: