Instagram postavio rekord, ali ne sme da se hvali

Drušvena mreža je, prema navodima, dostigla rekordan broj korisnika koji su aktivni na mesečnom nivou.

Tehnopolis

Izvor: B92, CNBC

Sreda, 15.12.2021.

15:26

Instagram postavio rekord, ali ne sme da se hvali
Foto: Nopparat Khokthong / Shutterstock.com

Prema navodima anonimnih zaposlenih u Instagramu, popularni servis sada ima dve milijarde mesečno aktivnih korisnika, kako saznaje CNBC.

Kompanija, koja je u vlasništvu Mete, nije i verovatno neće zvanično potvrditi ove podatke. Razlog je to što je Instagram poslednjih nekoliko meseci pod udarom javnosti zbog toga što nije vodio dovoljno računa o bezbednosti dece i tinejdžera.

Poslednji put, kada je Instagram javno objavio veličinu svoje baze korisnika, bilo je 2018. godine kada se platforma pohvalila da ima milijardu korisnika. Nakon tri godine broj aktivnih korisnika je dupliran.

Zaposleni, koji je objavio informaciju za CNBC, kaže da je o broju korisnika saznao tokom internih razgovora. Instagram je, navodno, ovaj rezultat zabeležio nedelju dana pre nego što je Facebook promenio ime u Meta.

Instagram očajnički pokušava da ostane ispred TikToka, koji je u septembru objavio da ima milijardu aktivnih korisnika. Kompaniji ovo za sada uspeva, ali nije poznato do kada će Instagram biti u prednosti.

Instagram je u poslednje vreme objavio veliki broj funkcija koje liče na one koje Tik Tok već ima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: