Instagram postaje bezbedniji za tinejdžere - dostupne nove funkcije

Instagram je aktivirao nekoliko novih, eksperimentalnih funkcija, koje su kreirane kako bi aplikaciju načinile sigurnijim mestom za tinejdžere.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Utorak, 07.12.2021.

11:47

Instagram postaje bezbedniji za tinejdžere - dostupne nove funkcije
Foto: Ko Aun Lee / Shutterstock.com

Prvo, kompanija nudi ranije najavljenu "Take a Break" funkciju, koja će biti aktivirana korisnicima u SAD, Velikoj Britaniji, Kanadi i Australiji.

Sada, kada korisnik provede duže vreme skrolujući kroz Instagram sadržaj, aplikacija će tražiti od njega da se odmori i da podesi podsetnike za naredni period. Ovo se posebno odnosi na tinejdžere, koji će dobijati obaveštenja da poese te podsetnike, kako bi postali svesni nove funkcije.

Tokom marta, Instagram će pokrenuti funkciju namenjenu roditeljima i starateljima koja će im omogućiti da vide koliko vremena njihova deca provode u aplikaciji, kao i da podese vremenske limite.

Jedna od eksperimentalnih funkcija, koju Instagram testira, koristiće tinejdžerima i mladima ukoliko žele da uklone sadržaj i aktivnost u okviru aplikacije kada su bili znatno mlađi. Omogućiće im da grupno uklone fotografije i video klipove koje su kačili, kao i komentare i lajkove. Ova opcija stiže od januara.

Još jedna test funkcija će se proširiti, a u pitanju je zabrana odraslima da šalju direktne poruke tinejdžerima koji ih ne prate. Početkom sledeće godine, biće uklonjena mogućnost da se taguju ili pominju tinejdžeri od strane odraslih koji ih ne prate.

Na kraju, istražuje se mogućnost limitiranja osetljivog sadržaja koji će tinejdžeri moći da vide.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: