Ilon Mask postao član upravnog odbora Twittera

Ilon Mask, koji je ovih dana postao najveći deoničar u Twitteru, objavio je anketu na popularnom sajtu u kojoj od korisnika traži da glasaju da li žele taster za izmenu tvitova (edit). Pored toga, Mask se pridružio upravnom odboru Twittera.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 05.04.2022.

13:50

Ilon Mask postao član upravnog odbora Twittera
Foto: Alex Photo Stock / Shutterstock.com

On je u anketi namerno pogrešno napisao "yse" i "on", što može delovati kao šala sve dok ne vidite da je anketu retvitovao izvršni direktor Twittera Parag Agraval.

"Posledice ove ankete će biti važne. Molim vas glasajte pažljivo", istakao je Agraval. Njegov komentar sugeriše da bi rezultati ankete mogli da dovedu do konačnog impelementiranja tastera za izmenu tvitova na društvenoj mreži. Veliki broj Twitter korisnika već godinama traži dodavanje "edit" tastera, ali je Twitter bio uporno otporan na te zahteve. Sada bi Mask, koji je aktivan i glasan na Twitteru još i pre nego što je kupio akcije u kompaniji, mogao služiti kao katalizator da kompanija promeni svoj stav. Ostaje da se vidi da li će Twitter odmah početi da radi na ovoj funkciji, ukoliko opcija "yse" pobedi. Zanimljivo je da je 1. aprila Twitter objavio da radi na "edit" tasteru, ali je to bila prvoaprilska šala.

U međuvremenu, iz Twittera stiže informacija da se Ilon Mask pridružuje Twitterovom upravnom odboru.

"Kroz razgovore sa Ilonom prethodnih nedelja, postalo je jasno da bi on doneo značajan doprinoss odboru", istakao he Parag Agraval - izvršni direktor Twittera.

Mask se odboru direktora Twittera pridružuje nakon što je pre nekoliko dana kupio 9,2% deonica u kompaniji. Ova investicija ga je preko noći načinila najvećim deoničarem u kompaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: