Google Translate za veb sada ima ovu zanimljivu i korisnu funkciju

Funkcija koristi tehnologiju koju trenutno primenjuje Google Lens.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Četvrtak, 09.03.2023.

09:45

Google Translate za veb sada ima ovu zanimljivu i korisnu funkciju
Foto: IB Photography / Shutterstock.com

Google Translate za veb sada može da konvertuje tekst sa fotografija. Za ovo koristi istu tehnologiju koju ima AR Translate alatka za Google Lens, a služi za prevođenje sadržaja u realnom vremenu na telefonima.

Nova opcija je dostupna na Google Translate sajtu, gde možete da vidite novi Images tab u vrhu. Nakon ubacivanja fotografije ili skrinšota sa računara, pojavljuje se "prevod" koji bi u najvećem broju slučajeva trebalo da izgleda kao originalni tekst.

Veb interfejs uključuje opciju kopiranja teksta, preuzimanja prevedene fotografije ili njeno brisanje. Pored toga, sajt lista 113 dostupnih jezika sa kojih može da se vrši prevođenje (takođe može i da ih automatski detektuje), kao i 133 dijalekata.

Među dostupnim jezicima je i srpski, a kako Google Translate prevodi sadržaj sa fotografija pogledajte u primeru ispod.
Foto: Printscreen

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: