Facebook pokrenuo Reels i nove načine zarade za kreatore

Reels, koji predstavlja TikTok klon kompanije Meta, sada je globalno dostupan na Facebooku.

Tehnopolis

Izvor: B92, Verge

Sreda, 23.02.2022.

13:40

Facebook pokrenuo Reels i nove načine zarade za kreatore
Foto: sommthink / Shutterstock.com

Kompanija je istakla da će alatka za deljenje kratkih video klipova biti dostupna u 150 zemalja širom sveta, u okviru Facebook aplikacije za Android i iOS.

Instagram je Reels prvi implementirao 2020. godine, a u pitanju je Metin najbrže rastući sadržaj koji će sada biti dostupan globalno.

Objavljene su i funkcije, koje će Reels imati, a uključuju remiks, draftovanje i video kliping.

Pored toga, Facebook promoviše Reels kroz kompletnu svoju platformu, pa će funkcija biti dostupna za Stories, Watch i Feed.

Kreatori Facebook Reels sadržaja će biti u mogućnosti da unovčavaju svoj rad. Biće proširen i Reels Pay Bonus program, koji isplaćuje do 35.000 dolara kvalifikovanim "reelovima" drugih zemalja.

U predstojećim nedeljama, testiraće se Stars za Facebook Reels, što će omogućiti korisnicima da kupuju i šalju Stars kada pregledaju Reels, kako bi podržali kreatore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: