Facebook planira da korisnicima ponudi više izbora

Korisnici će moći da izaberu da li će da vide više ili manje prijatelja i porodice, kao i grupa i stranica.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com
Foto: A9 STUDIO / Shutterstock.com

Facebooku u poslednje vreme ne cvetaju ruže, pa je kompanija odlučila da ugasi neke aplikacije koje nisu toliko popularne i da se fokusira na svoje glavne servise.

Tako je društvena mreža odlučila da ažurira svoj primarni Facebook Feed, kako bi korisnicima omogućila da vide manje ili više objava prijatelja, grupa ili stranica.

To će zauzvrat omogućiti da se implementiraju povratne informacije korisnika u Feed rangiranje, čime će se veštačka inteligencija Facebooka načiniti pametnijom i sa boljim odzivom.

Trenutno, Facebook aplikacija omogućava samo da se sakriju objave ljudi koje korisnik prati ili one objave koje se preporučuju. Nakon izmena, novo podešavanje će omogućiti opcije "show more" ili "show less" za neki sadržaj.

Na ovaj način, pored poboljšanja korisnikovog feed sadržaja, poboljšaće se i AI sistem koji se koristi za Feed rangiranje.

Pored navedenog, Facebook testira i globalni meni za prilagođavanje broja objava koje korisnik vidi, a stižu mu od prijatelja i familije, odnosno grupa i stranica. Moći će da se izaberu opcije: "Normal", "Show more" ili "Show less" za taj sadržaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.