Facebook će dozvoliti pozive na nasilje protiv Rusije

Kompanija Meta je nedavno promenila pravila o nasilju i podsticanju nasilja, zbog događaja u Ukrajini.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 11.03.2022.

08:07

Facebook će dozvoliti pozive na nasilje protiv Rusije
Foto: FellowNeko / Shutterstock.com

Facebook i Instagram će dozvoliti korisnicima u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika samo u kontekstu ruskog napada na Ukrajinu, objavio je Rojters sinoć nakon uvida u određene interne mejlove Meta platforme, što je, kako se navodi, privremena promena u politici o govoru mržnje.

Društvena kompanija Meta, koja je vlasnik Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, takođe će dozvoliti da se u nekim komentarima poziva na smrt Vladimira Putina ili Aleksandra Lukašenka, u zemljama poput Rusije, Ukrajine i Poljske, navodi britanska novinska agencija.

Pozivi na smrt lidera dve zemlje će biti dozvoljeni samo ukoliko ne sadrže pozive na ostale mete ili imaju dva indikatora, kao što su lokacija ili metod, navodi se u jednom mejlu, u nedavnoj promeni pravila kompanije o nasilju i podsticanju nasilja.

Meta nije odmah odgovorila na zahteve za komentar, a privremena promena politike se odnosi na Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Poljsku, Slovačku, Mađarsku, Rumuniju, Rusiju i Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: