Australija tuži Metu zbog objave obmanjujućih oglasa

Komisija za zaštitu potrošača u Australiji je objavila da tuži kompaniju Meta Platforms zbog "lažnih, obmanjujućih i prevarantskih radnji" koje krše zakone o potrošačima i bezbednosti.

Tehnopolis

Izvor: B92, Reuters

Petak, 18.03.2022.

13:21

Australija tuži Metu zbog objave obmanjujućih oglasa
Foto: sdx15 / Shutterstock.com

Meta se optužuje da nije preduzela dovoljno koraka da zaustavi obmanjujuće reklame i oglase koji se tiču kriptovaluta i obmanjujućih oglasa, čak i nakon što je od poznatih ličnosti obaveštena da se njihov lik pogrešno prikazuje u oglasima na Facebooku.

Kompanija Meta se obavezala u svojoj odbrani, da da pokušava da zaustavi prevare koristeći tehnologije kako bi ih otkrila i blokirala. Društvena mreža ističe da sarađuje sa Komisijom za zaštitu potrošača u Australiji na istrazi ovih događanja.

Ovo nije izdvojen slučaj. Tokom prošlog meseca, australijski milijarder Endru Forest tužio je Facebook jer kompanija nije uspela da ga zaštiti od sličnih prevara u reklamama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: