1Password omogućio lakše skladištenje detalja o kriptovalutama

Ažuriranje za 1Password, omogućava posebnu sekciju koja je namenjena skladištenju podataka o kripto i digitalnim valutama u okviru interfejsa ovog servisa za upravljanje lozinkama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 24.02.2022.

11:25

1Password omogućio lakše skladištenje detalja o kriptovalutama
Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Sada je u servis implementirana "Crypto Wallet" sekcija, u praznom formatu koji je lak za popunjavanje. Tu su polja specifična za ovu vrstu informacija, koja je potrebno popuniti (kao što su adresa digitalnog novčanika i fraza za povraćaj ukoliko ona bude potrebna).

Informacije o kripto sadržaju su i ranije mogle da se skladište u 1Password, ali taj proces nije uvek bio jednostavan i sekcija je sadržala komplikovane elemente.

Pored ovoga, 1Password ažuriranje dodaje podršku za Phantom kripto novčanik, koji skladišti tokene i NFT-ove zasnovane na Solani.

Eksperti preporučuju da korisnikova "glavna fraza", odnosno glavni ključ koji otključava novčanik, nikada ne bude uskladišten na uređaju koji se povezuje na internet - čak ni u servisu za upravljanje lozinkama, a sve zbog potencijalnih bezbednosnih rizika.

Preporučuje se bezbedno skladištenje ovih glavnih ključeva na fizičku lokaciju, koja je osigurana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: