Stižu hard-diskovi sa kapacitetom od 22 terabajta

Kompanija Western Digital je objavila da počinje isporuku nove linije hard-diskova (HDD), čiji kapacitet ide do neverovatna 22 terabajta (TB).

Tehnopolis

Izvor: Neowin

Sreda, 20.07.2022.

10:10

Stižu hard-diskovi sa kapacitetom od 22 terabajta
Foto: T. Schneider / Shutterstock.com

Novi hard-diskovi stižu u tri varijante, kako bi zadovoljili različite potrebe masovnog tržišta. U pitanju su WD Red Pro, WD Purple Pro i WD Gold modeli.

WD Red Pro je dizajniran za NAS upotrebu i može da podrži do 24-bay NAS sistema. Uključuje NASware 3.0 Technology, ima senzor za zaštitu od udaraca i kontrole za oporavljanje od grešaka. WD Purple Pro je namenjen aplikacijama za nadzor i može da podrži do 64 HD kamere sa jednim prenosom, ili do 32 istovremena AI prenosa. Rad diska je procenjen na do 550 TB godišnje i ima brzinu od 7200 RPM.

Na kraju, WD Gold je namenjen poslovnom tržištu, a namenjen je pre svega korisnicima iz IT kanala i data centara. Kompatibilan je sa Windows, Windows Server i Linux sistemima, a ima 512MP cache i brzinu do 7200 RPM.

Sva tri hard-diska imaju cenu od 600 dolara i uskoro će se naći u prodaji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: