Stižu hard diskovi sa 30TB i više prostora

Velike količine podataka zahtevaju i velike skladišne uređaje, bilo da su u pitanju hard diskovi ili SSD-ovi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 09.02.2022.

08:04

Stižu hard diskovi sa 30TB i više prostora
Foto: M. Age Bagaskoro / Shutterstock.com

U svojoj najnovijoj objavi, Toshiba ističe da generacija podataka nastavlja da raste dvocifreno na godišnjem nivou, što kreira potrebu za većim medijima za skladištenje podataka. Ovo se posebno odnosi na operatore i cloud servise.

Toshiba je potvrdila da planira objavu 30TB HDD-ova do fiskalne 2023. godine, kao i veće hard diskove kasnije.

Pomenuti hard diskovi će biti kreirani pomoću inovativnih rešenja, kao što je FC-MAMR, MAS-MAMR i Disk Stacking tehnologija. Kasnije u budućnosti, Toshiba ća koristiti HAMR (Heat Assisted Magnetic Recording) tehnologiju za svoje najveće diskove.

Za kreiranje većih hard diskova, proizvođači mogu da koriste dve tehnke - da instaliraju više diskova na HDD-ove ili da proinađu način da ubace više podataka na pojedinačne diskove.

U budućnosti, Toshiba planira da koristi obe tehnike za kreiranje većih hard diskova, a potvrđuje i da će nakon fiskalne 2025. godine kreirati 40+TB HDD-ove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: