Nestašica čipova će biti blaža od sledeće godine?

Zvaničnik Qualcomma veruje da će situacija na tržištu čipova biti bolje od 2022. godine.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

08:28

Nestašica čipova će biti blaža od sledeće godine?
Foto: solarseven / Shutterstock.com

U jeku aktuelnog nedostatka poluprovodnika, koji muči različite industrije širom sveta, Kristijano Amon - izvršni direktor kompanije Qualcomm, objavio je zanimljive informacije i dao nam tračak nade.

Prema navodima Amona, globalna nestašica čipova se polako smanjuje i očekuje se da će se situacija poboljšati tokom sledeće godine.

"Snabdevanje se poboljšalo tokom ove godine u odnosu na 2020. i očekuje se da će se situacija biti još bolja 2022. godine", istakao je Amon.

Ova izjava, data 2. decembra, je u suprotnosti sa izjavama koje je ranije dao Pat Gelsinger, izvršni direktor Intela, koji očekuje da će se globalni nedostatak čipova nastaviti do 2023. Istovremeno, izvršni direktor Arm-a Simon Segars upozorio je da se očekuje da će dituacija biti još gora nego što je sada.

Zbog nestašice čipova širom sveta, proizvođači telefona nisu bili u mogućnosti da nabave dovoljno čipova za svoje uređaje i zadovolje potražnju tržišta. Ipak, neki proizvođači čipova, koa što je MediaTek, su zabeležili rast svog tržišnog udela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: