Microsoft menja tastature – dodaje dugme za pokretanje AI četbotova VIDEO

Microsoft je pozvao proizvođače laptopova, računara i periferija da redizajniraju tastature i dodaju jedno novo dugme.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 04.01.2024.

11:23

Default images

Prema navodima, IT gigant proizvođačima preporučuje dodavanje tastera za pokretanje Copilot aplikacije za veštačku inteligenciju (AI).

Microsoft planira licenciranje ugovora sa proizvođačima, kao što su Dell, Lenovo, HP i drugi, kako bi omogućio implementiranje podrške za AI aplikacije.

Novi taster za AI četbota bi trebalo da bude smešten pored "space" tastera, na njemu će pisati Copilot i označiće početak kampanje u godini za koju se veruje da će biti veoma komptetitivna za kompanije koje se nadmeću na AI tržištu.

Copilot taster će zameniti tradicionalni taster za meni, a tamo gde Copilot nije dostupan ovaj taster će pokretati Windows pretragu.

Google je prvi eksperimentisao sa svojim AI tasterom na Chromebookovima, koji je pozivao glasovnog asistenta.

Neki proizvođači laptopova bi već tokom predstojećeg CES sajma u las Vegasu mogli da predstave uređaje sa tastaturama koji imaju i dugme za pozivanje veštačke inteligencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: