Izgubljeno više od 6,5 eksabajta NAND-a, očekuje se povećanje cena SSD-ova

Kompanija Western Digital je potvrdila da je kontaminirani materijal u Jokaiči i Kitakami proizvodnim postrojenjima uticao na gubitak bar 6,5 eksabajta NAND flash-a.

Tehnopolis

Izvor: B92, Overclock3d

Petak, 11.02.2022.

13:29

Izgubljeno više od 6,5 eksabajta NAND-a, očekuje se povećanje cena SSD-ova
Foto: Lukmanazis / Shutterstock.com

Western Digital trenutno radi na tome da ponovo pokrene proizvodnju 3D NAND-a u oba postrojenja, zajedno sa kompanijom KIOXIA, sa kojom ima zajedničku saradnju.

Očekuje se da bi ova kontaminacija materijala i prateći problemi u proizvodnji, mogli uticati na slabiju dostupnost 3D NAND-a u kratkoročnom periodu.

Pored toga, pomenutih 6,5 eksabajta nije mala količina NAND-a. U prevodu, u pitanju je 6,5 milijardi gigabajta NAND-a koji je kontaminiran.

Analitička kompanija TrendForce predviđa da bi ovaj incident mogao da poveća cene NAND flash-a za pet do 10 procenata tokom drugog tromesečja ove godine. To će na kraju imati uticaja na cene SSD uređaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: