Intelov čip za rudarenje kriptovaluta trošiće manje struje

Intel investira u "blockchain" tehnologiju preko novog čipa, koji je dizajniran za rudarenje kriptovaluta.

Tehnopolis

Izvor: B92, Reuters

Ponedeljak, 14.02.2022.

11:16

Intelov čip za rudarenje kriptovaluta trošiće manje struje
Foto: juliano703 / Shutterstock.com

Prema navodima Reutersa, kompanija se fokusira na održivost i planira da razvije tehnologije koje su energetski najefikasnije.

Intelov svoj prvi čip, sa fokusom na kriptovalute, naziva "blokčejn akcelerator", a njegova isporuka se očekuje kasnije tokom godine.

Dve kompanije su već naručile tehnologiju, a među njima su GRIID Infrastructures koja se bavi rudarenjem bitkoina i Block čiji je vlasnik Džek Dorsi - osnivač Twittera.

Intel ističe da će više detalja o čipsetu objaviti krajem februara, kada će kompanija učestvovati na internacionalnoj konferenciji.

Uticaj kriptovaluta na životno okruženje je postao zabrinjavajući, a Intelov novi čip bi mogao da bude pokušaj da se reše ti problemi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: