Dimensity 9000: Ruši rekorde, a da li će srušiti i Snapdragon?

MediaTek je predstavio svoj najnoviji premijum čipset, kojim bi konačno mogao stati rame uz rame sa Qualcommom.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 19.11.2021.

11:58

Dimensity 9000: Ruši rekorde, a da li će srušiti i Snapdragon?
Foto: Ascannio / Shutterstock.com

Sa erom ekspanzije 5G tehnologija, MediaTek je proširio svoju ponudu pristupačnih a sposobnih čipsetova, kojima u velikoj meri parira Qualcomm Snapdragon modelima.

Do sada je MediaTek najjaču konkurenciju Qualcommu predstavljao u srednjem segmentu čipova, a sada je kompanija odlučila da pripreti i u premijum sektoru.

Mediatek Dimensity 9000 će se naći na premijum telefonima tokom sledeće godine, a implementira nekoliko noviteta u svom segmentu i već ruši rekorde.

Na poznatom AnTuTu testu, Dimensity 9000 je nedavno ostvario rezultat od preko milion poena u okviru Vivo telefona, što je novi rekord za Android modele na ovoj platformi.

Pored toga, čipset je prvi na svetu koji ima podršku za Bluetooth 5.3. kada su u pitanju kamere, podržani su senzori do 320MP, što omogućava snimanje 4K HDR videa sa tri kamere istovremeno.

Za grafiku je zadužen Mali-G710 GPU sa 10 jezgara. Sam Dimensity 9000 ima glavno Cortex-X2 jezgro sa taktom od 3,05 GHz. Kreiran je u 4nm procesu kompanije TSMC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: