Uskoro stiže Razer konzola za "cloud" gejming

Razer je najavio ručnu konzolu, koju krasi odličan hardver, a u prodaji će se naći do kraja meseca.

Tehnopolis

Izvor: B92, Engadget

Subota, 07.01.2023.

10:00

Default images

Kompanija Razer je poznata po svojim gejming periferijama i uređajima, a sada je kompanija zvanično objavila početak prodaje svoje ručne gejming konzole.

Razer Edge je predstavljan pre nekoliko meseci, a na tržištu će se prvo pojaviti u SAD-u, gde će konzola biti dostupna od 26. januara.

Postojaće dve verzije konole. Jeftiniji model će koštati 399 dolara i ima podršku za Wi-Fi, dok 5G verzija konzole košta 599 dolara. Verzija sa 5G podrškom je kreirana u partnerstvu sa Verizonom.

Kada su u pitanju karakteristike, Razer Edge ima AMOLED ekran od 6,8 inča (2400 x 188 piksela) i 144Hz osvežavanjem. Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon G3x Gen 1 čipset.

Konzola stiže sa 8 GB RAM-a i SSD-om od 128 GB: Postoji slot za micro SD kartice za dodatno proširenje skladišnog prostora. Sve napaja baterija od 5000mAh.

Uz konzolu stiže i Kishi V2 Pro kontroler, sa tasterima koji mogu da se programiraju. Tu su i unapred instalirani servisi: GeForce Now i Xbox Cloud Gaming, a podržava i Android igre. Moguć je i streaming sa računara uz Steam Link.

Očekuje se da će Razer Edge biti konkurent postojećim ručnim konzolama na tržištu, kao što su Nintendo Switch, Steam Deck i druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: