Sony sprema PS3 emulator za PS5?

Kompatibilnost PlayStation 3 konzole sa novijim sistemima je na listi PlayStation fanova već godinama, a PS5 bi konačno mogao da ima procesorsku moć da efektivno emulira PS3 Cell arhitekturu.

Tehnopolis

Izvor: B92, KitGuru

Utorak, 05.04.2022.

12:35

Sony sprema PS3 emulator za PS5?
Foto: Profimedia

Za sada Sony obezbeđuje PS3 kompatibilnost unazad preko cloud streaminga, ali bi se to uskoro moglo promeniti. Prema navodima izveštača Džefa Graba, izvori sugerišu da Sony radi na rešenju za izvornu kompatibilnost za PS3 igre na PS5 konzoli. Ovo bi bilo rešeno pomoću emulatora.

Razvijanje emulatora nije lak posao, tako da bi moglo proći izvesno vreme dok se to ne desi, kako navodi Grab. Ukoliko je emulator zaista u pripremi, to bi moglo značajno pojačati isplativost novih PlayStation Plus pretplata.

Trenutno, preko ovog servisa se mogu preuzimati samo PS1, PS2 i PSP igre, dok PS3 naslovi mogu samo da se streamuju. Omogućvanje izvornog gejmpleja bi moglo da privuče veliki broj igrača koji žele da ponovo prožive nezaboravne trenutke iz nekih klasika sa konzole starije generacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: