Lego želi video igru nalik na Minecraft

Kompanija Lego planira da pojača svoje aktivnosti na polju digitalnih igara, jer strahuje od toga da će svet onlajn igara u velikoj meri poljuljati poslovanje koje se zasniva samo na plastičnim kockicama.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 03.05.2022.

12:07

Lego želi video igru nalik na Minecraft
Foto: Spok83 / Shutterstock.com

Lego planira da do kraja 2023. godine utrostruči broj programera i da zaposli njih 1800. Kompanija je, nakon što je 2003. godine bila na rubu propasti, razvila nove ideje i projekte koji su usmereni ka digitalnim igrama. Na ovom polju, Lego je ostvario i uspehe sa manjim igrama.

Ono što kompaniji nedostaje, jeste velika igra, a navodi se da je rukovodstvo Lega godinama frustrirano jer je propuštena prilika da se razvije igra kao što je Minecraft.

Lego sada sarađuje sa kompanijom Epic, koja stoji iza Fortnite igre, Dve kompanije imaju plan da stvore metaverzum, koji bi bio usmeren ka deci i očekuje se da će biti predstavljen tokom narednih godinu dana.

Zvaničnici kompanije ističu da će kockice i dalje ostati u srcu poslovanja Lega, ali su one već sada povezane sa nekim digitalnim inicijativama - bilo da su u pitanju video igre ili TV emisije i serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: