GTA V je naprodavanija igra u poslednjoj deceniji

Grand Theft Auto V postepeno krči svoj put ka tituli najpopularnije igre ikada.

Tehnopolis

Izvor: B92, KitGuru

Petak, 05.11.2021.

10:25

GTA V je naprodavanija igra u poslednjoj deceniji
Foto: Profimedia

Iako je Minecraft trenutno najpopularnija igra svih vremena, Grand Theft Auto V polako pokušava da se popne na vrh.

Take-Two Interactive je objavio da je GTA V do sada prodat u više od 155 miliona kopija. Igra, koju je kreirao Rockstar Games se tako za korak približila rekordu koji i dalje drži Minecraft, sa preko 238 miliona prodatih kopija.

Prema dostupnim podacima, GTA V je postao najprodavanija igra tokom prethodnih deset godina, bar kada je u pitanju tržište Amerike. To je zanimljivo jer je i Minecraft objavljen u prethodnoj deceniji.

Kompletna GTA franšiza je ostvarila prodaju od 355 miliona kopija do sada, što znači da je samo GTA V gotovo prevazišao ostatak franšize po prodaji.

Tokom marta 2022. godine se očekuju Expanded i Enhanced verzije igre, što će dodatno doprineti odličnim rezultatima ovog serijala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: