GTA Online igrači mogu da vakcinišu svoje avatare VIDEO

Pandemija korona virusa se iz stvarnog sveta širi i u svet video igara.

Izvor: B92, RPP
Podeli
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com
Foto: Sergei Elagin / Shutterstock.com

Mnoge od igara uključuju maske, koje likovi mogu da nose, a Fajzer je sada odlučio da ode korak dalje i pokrene akciju vakcinacije za avatare igrača u GTA svetu, koji igraju na GTA Online Roleplay serverima u Brazilu.

GTA RP (roleplay) je server na kojem igrači, umesto ispunjavanja zadataka kreiranih od strane GTA developera, svoje vreme provode kao uobičajeni stanovnici i imaju određene uloge, sa različitim poslovima. Nakon posla, druže se sa drugim igračima, zabavljaju se i povremeno planiraju neke dodatne poslove koji im donose zaradu.

S obzirom na to da GTA RP igraju i odrasli i tinejdžeri, ovo predstavlja dobro mesto za plasiranje različitih poruka. Fajzer je došao na ideju da na jednom od najvećih "roleplay" servera u Južnoj Americi promoviše akciju vakcinisanja protiv COVID-19 virusa.

Do 25. novembra, u svetu u kom se odvija radnja igre će se nalaziti punktovi za vakcinisanje, gde igrači mogu da vakcinišu svoje avatare. Za one koji se odluče na ovaj potez obezbeđena je i nagrada.

U akciju su se uključili i poznati GTA strimeri iz Južne Amerike, koji ohrabruju igrače da imunizuju svoje avatare u GTA Online na brojnim punktovima u igri i ćaskaju s njima tokom ovog procesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.