Diablo IV neće imati "pay-to-win" mikrotransakcije

Blizzard je objavio željno iščekivano ažuriranje za svoje planove monetizovanja Diablo IV igre.

Izvor: B92, Engadget
Podeli
Foto: Luca Lorenzelli / Shutterstock.com
Foto: Luca Lorenzelli / Shutterstock.com

Ukratko, najbitnija informacija je to da će Diablo IV biti naslov sa punom cenom, imaće opciju kupovine u okviru igre i opcione sezonske propusnice. Ali, Blizzard je u svom blogu istakao da će jedini način da svog lika načinite moćnijim biti putem igranja naslova.

Blizzard planira da "endgame" strukturu Diablo IV igre formira oko sezona. Igra će imati do četiri sezone godišnje, a prva kreće nedugo nakon objave igre.

Svaka sezona će implementirati dodatne funkcije, opcije, izmene balansa u igri i razna poboljšanja, kao i nove zadatke i predmete koji mogu da se skupe. Svaka sezonska propusnica će imati besplatne i plaćene staze.

Blizzard tvrdi da će neki od najlepših delova opreme, oružja i transmorgova (predmeti koji se koriste za menjanje izgleda opreme u igri) moći da se pronađu jednostavnim igranjem naslova. Lepa stvar je to što kada jednom kupite neki premijum komplet opreme za određenu klasu, te predmete možete koristiti i za svakog drugog lika iz te klase na svom nalogu.

Postojaće i Season Journey, koji omogućava zarađivanje predmeta i kozmetičkih dodataka rešavanjem zadataka u okviru tog poglavlja. Season Journey stiže u okviru osnovne igre, a njegovim ispunjavanjem punite i progres u okviru aktuelne sezonske propusnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.