Diablo Immortal: Ako želiš da se nabudžiš, moraš da se isprsiš VIDEO

Kreatori sa YouTubea su izračunali koliko novca je potrebno da biste do maksimuma "nabudžili" svog lika u Diablo Immortalu preko Legendary Gem opcije u igri. Konačna cena je šestocifrena (u dolarima).

Izvor: B92, GameRant
Podeli
Foto: Pryimak Anastasiia / Shutterstock.com
Foto: Pryimak Anastasiia / Shutterstock.com

Activision Blizzard je pre nekoliko dana objavio Diablo Immortal, koji se u naslovima medija već danima pojavljuje iz različitih razloga. Jedan od njih je i model mikrotransakcija koji igra primenjuje.

Diablo Immortal jeste free-to-play (F2P), odnosno besplatna igra, ali kao i većina ovakvih naslova ima nekoliko načina na koje igrači mogu da podrže nastavak razvoja igre.

Međutim, Diablo Immortal je možda otišao korak dalje. Prema navodima i kalkulacijama YouTube kanala Bellular News, jedinstveni sistem monetizacije u igri je kreiran tako da kreiranje najboljeg mogućeg lika u igri čini veoma skupim poduhvatom.

Srž svega je u tome što Diablo Immortal igračima omogućava kupovinu takozvanih Legendary Gems. U pitanju je jedna od tri pilara za napredovanje u igri (pored regiularne opreme i XP levelovanja). Legendary Gems diktiraju "endgame" progresiju izvan onoga što je moguće nakon što dostignete maksimalni nivo u Diablo Immortalu.

U ovom trenutku, free-to-play igrači ne mogu da zarade te premijum Legendary Gems. Oni su dostupni samo preko nekih opcija monetizacije u igri, a kako su izračunali YouTube kreatori kompletno opremanje lika efektivno će igrača koštati 110.000 američkih dolara, zasnovano na aktuelnoj ekonomiji u igri.

Mat i Majkl sa Bellular News kanala ističu da bi običnom F2P igraču, koji ne koristi Legendary Gems, bilo potrebno oko 10 godina da u potpunosti opremi lika, u aktuelnoj verziji igre. Legendary Gems ne ispadaju garanotvano čak ni za one koji ih plaćaju i nasumično se dobijaju kada se kupuju Legendary Crests (odnosno loot box-ovi).

Nakon same objave, prvi utisci su da Diablo Immortal oslikava pravo Diablo iskustvo na više pozitivnih načina nego što je negativnih. Zajednica igrača hvali osnovni gejmplej sistem, mada je veliki broj njih izrazio skepticizam kada je u pitanju sistem monetizacije u igri.

Diablo Immortal je trenutno dostupan za iOS, Android i PC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.