Gejming 4

17.03.2024.

20:00

Znamo kada stiže PlayStation 5 Pro

Počnite da štedite novac za novu verziju PlayStation 5 konzole.

Autor: B92

B92
Znamo kada stiže PlayStation 5 Pro
Hopix Art / Shutterstock.com

Podeli:

Tom Henderson iz Insider Gaminga kaže da nedavno procureli etalji o PlayStation 5 Pro konzoli potiču iz dokumenata koje je Sony nedavno poslao developerima.

Zasnovano na procurelim informacijama, PS5 Pro se očekuje tokom praznične sezone, krajem ove godine.

PlayStation 5 Pro bi trebalo da ponudi poboljšan i konstantan frejmrejt (FPC) u 4K, kao i "performance mode" za 8K rezoluciju.

Očekuje se da će konzola renderovati igre za do 45% brže i imaće ray tracing mogućnosti koje su dva do tri puta brže od standardne PlayStation 5 konzole.

Takođe, dokumentacija pokazuje da GPU konzole nudi performanse od 67 teraflopa FP16 (33,5 teraflopa FP32), što ukazuje na veće brzine i ukupno bolju grafiku.

Sugeriše se da Sony planira objavu PS5 Pro konzole tokom praznične sezone u najvećoj meri kako bi iskoristio prednosti povećanje prodaje tokom tog perioda.

Naravno sve ovo bi moglo da se promeni ukoliko dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, a kako se radi o glasinama pomenute navode je potrebno uzeti sa dozom rezerve.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: