Gejming 0

10.03.2024.

19:00

Poslednja SEGA konzola pretvorena u moderan uređaj VIDEO

Ako ste ikada poželeli da vaša retro konzola ima moderne mogućnosti, pogledajte kako je to uspelo za rukom jednom jutjuberu i moderu.

Autor: B92

B92
Poslednja SEGA konzola pretvorena u moderan uređaj VIDEO
Interneteable / Shutterstock.com

Podeli:

Jutjuber Zac Builds je odlučio da staru SEGA Dreamcast konzolu pretvori u moderan uređaj. On je prethodno modernizovao verziju Nintendo 64 konzole.

Izvorna konzola ovog eksperimenta bila je verzija Dreamcasta. Zac Builds je rasturio konzolu, uklonivši joj ventilator, napajanje i disk drajv.

Nakon toga je uklonjen metalni RF okvir i hladnjak. Potom je došao red na prvu nadogradnju, a Zac je zamenio originalni sistem hlađenja modernim termalnim pločama. Nakon toga, mali ventilator je zamenjen većim i tišim Noctua ventilatorom. ovo je omogućilo da procesor ostane rashlađen i da duže funkcioniše dobro.

S obzirom na to da je uklonjen CD drajv, implementirano je rešenje u vidu emuliranog disk drajva, korišćenjem microSD kartice za učitavanje sadržaja kao da se radi o pravim diskovima.

Potom je instaliran i HDMI port, a onda je Zack otišao korak dalje i redizajnirao je kućište konzole kako bi svi modovi lepo ležali, a uređaj bio manji i kompaktan.

Rezultat je konzola, koju je Zac nazvao "Dreamcast Slim", a uređaj je uparen sa RetroFighters Striker DC kontrolerom. Kako sve izgleda, pogledajte u videu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: