Gejming 0

19.06.2024.

18:51

"Naša Banana nije prevara, uskoro sa svojom možete svašta da radite"

Igrica Banana u kojoj, gle čuda, klikćete na bananu, postala je apsolutni hit na platformi Steam - ušla je u Top 10 sa više od 800.000 aktivnih igrača.

Izvor: B92

"Naša Banana nije prevara, uskoro sa svojom možete svašta da radite"
Shutterstock/Capture Collect

Podeli:

Nedavno smo pisali o ovoj igri, u kojoj je jedini cilj da što više puta kliknete na bananu na ekranu. 

Jednostavna je, ali nije to ono što je privuklo gejmere, već čnjenica da malo-malo pa dobjiate bananu za svoj Steam Inventory, i onda možete da je prodajete drugima.

Ovo je jednako besmisleno (ili smisleno?) kao NFT, ali ako donosi novac, ko smo mi da se bunimo. S druge strane, ima i onih koji su se pobunili - s obzirom na naglu popularnost koju je stekla, neki misle da je u pitanju prevara.

Jedan od developera koji stoje iza Banane, po imenu Theselions, ranije je bio uključen u bitkoin prevaru na platformi Steam, i upravo otud sumnje. Ostatak tima, međutim, tvrdi drugačije i želi da umiri igrače.

"Nismo znali da je on bio uključen u tu prevaru sve dok ta vest nije krenula da kruži internetom. Pričali smo odmah sa njim, i pokazao je da se kaje zbog ranijih postupaka", stoji u saopštenju koje je na Discordu objavio aestheticspartan, jedan od "vlasnika" Banane.

Rekao je i da Theselions više nije deo njihovog tima, kao i da Banana nije nikakva prevara, i da će "tim uskoro ponuditi unapređenja koji će proizvod učiniti većim i boljim od obične igre sa kliktanjem".

"Budite u pripravnosti - radimo na novitetima koji će unaprediti igru tako da možete mnogo više toga da uradite sa svojim bananama", naveo je on na platformi Discord.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: