Gejming 0

07.03.2024.

9:50

Nintendo presavio tabak: Nema više ovog Switch emulatora

Sve je okončano za manje od nedelju dana.

Autor: B92

B92
Nintendo presavio tabak: Nema više ovog Switch emulatora
Natsia27 / Shutterstock.com

Podeli:

Kompanija Tropic Haze, zadužena za kreiranje popularnog Nintendo Switch emulatora pod imenom Yuzu, odlučila se na nagodbu sa Nintendom.

Nintendo je pšre manje od nedelju dana optužio kreatora popularnog emulatora za "pirateriju enormnih razmera".

Prema ovom poravnanju, Tropic Haze bi trebalo Nintendu da plati odštetu od 2,4 miliona dolara, zajedno sa dugačkom listom ustupaka.

Tim, koji stoji iza Tropic Haze-a mora da prekine sa svim aktivnostima koje se odnose na nuđenje, reklamiranje, distribuciju i trgovanje Yuzu emulatorom ili sličnim softverom koji zaobilazi Nintendove mere tehničke zaštite.

Tropic Haze čak mora i da preda veb domen emulatora Nintendu. Zanimljivo je da je sajt još uvek aktivan u trenutku pisanja ove vesti.

Tokom prethodnih godina, Nintendo je pojačao svoje napore da iskoreni i ugasi popularne emulatore i gejming piratske sajtove.

Tako je kompanija tužila RomUniverse, veb sajt za deljenje ROM-ova, za dva miliona dolara, a pomogla je i da se haker Geri Bauzer pošalje u zatvor.

Veruje se da ovi potezi Nintenda neće naterati ljude da prestanu da emuliraju Nintendo konzole i igre, ali bi moglo da ih odvrati od toga da zarađuju na tim emulatorima.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

23 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: