Gejming 0

20.04.2024.

13:35

Posle 15 godina: Ugašeni serveri popularne igre, izgubljeno 10 miliona nivoa

Serijal LittleBigPlanet, koji je na PlayStationu popularizovao kreiranje i deljenje sadržaja, sada je i zvanično ugašen.

Izvor: HCL

Posle 15 godina: Ugašeni serveri popularne igre, izgubljeno 10 miliona nivoa
Shutterstock/Hopix Art

Podeli:

Početkom ove godine serveri za PS4 verziju LittleBigPlaneta 3 bili su privremeno isključeni zbog hakerskog napada, ali je sada Sony rekao da se više neće ni vraćati.

Ranije su istu sudbinu doživeli Little Big Planet 1 i 2 za PS3, kao i LBP za PS Vitu, a gašenjem ove igre iz postojanja nestaje i poslednji deo serijala.

LittleBigPlanet 3 ostaje u prodaji do daljeg, i moći će da se pristupi oflajn sadržajima, ali gašenje servera predstavlja štetu jer je još od prve igre bilo zamišljeno da ovo bude platforma za kreiranje korisničkih levela i deljenje istih među igračima.

U Sonyju su se nekada hvalili kako su igrači za LBP serijal kreirali više od 10 miliona levela, a sada će svi ti sadržaji postati nedostupni nakon 15 godina postojanja serijala.

Ono što neće biti sačuvano na službenim serverima, međutim, fanovi igre će sačuvati na privatnim, ali je problem to što PlayStation ne dopušta pristup privatnim serverima. Oni koji budu hteli da ih koriste, tako, moraće da modifikuju konzolu ili da koriste emulator Sony PS3 konzole za PC.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: