Gejming 1

16.04.2024.

14:45

Sony PlayStation 5 Pro dobija bolji GPU, bržu memoriju

Prošlog meseca počele su da se pojavljuju glasine da stiže PlayStation 5 Pro, a novi izveštaji sada to potvrđuju.

Autor: B92

B92
Sony PlayStation 5 Pro dobija bolji GPU, bržu memoriju
Rokas Tenys / Shutterstock.com

Podeli:

Prema navodima, Sony već od developera zahteva da obezbede da njihove igre budu kompatibilne sa predstojećom PS5 Pro konzolom, ističući fokus na poboljšanom ray tracingu.

PS5 Pro navodno ima kodno ime Trinity, a pominje se da će imati moćniji GPU i nešto brži CPU mod od aktuelne konzole.

Promene, koje donosi Pro konzola, trebalo bi da omoguće bolje mogućnosti renderovanja igara uz omogućen ray tracing, ili dostizanje viših rezolucija u određenim naslovima.

GPU će biti veći i koristiće bržu memoriju, a GPU renderovanje bi trebalo da bude za 45% brže nego na aktuelnim PS5 konzolama.

Procesor (CPU) će biti isti kao na aktuelnim PS5 modelima, ali će nuditi viši radni takt (3,85 GHz). To je oko 10% više nego kod standardne konzole čiji CPU takt iznosi 3,5 GHz.

Memorijski protok biće 576 GB/s kod Pro modela, u odnosu na 448 GB/s kod PS5 modela. Igre će moći da koriste dodstnih 1,2 GB od sistemske memorije, do ukupno 13,7 GB (naspram 12,5 GB kod PS5).

PS5 Pro konzola stiže sa prilagođenom arhitekturom za mašinsko učenje, podržava do 300 TOPS procesiranja, podržava do 4K rezoluciju, a Sony radi na implementiranju podrške za 8K.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

9 h

Podeli: