Gejming 1

10.04.2024.

15:45

Kraj podrške za Battlefield 2042

Iz Electronic Artsa su najavili da developeri Battlefielda 2042 "motaju kablove" i prestaju s kreiranjem novog sadržaja za tu multiplejer igru.

Izvor: HCL

Kraj podrške za Battlefield 2042
Miguel Lagoa / Shutterstock.com

Podeli:

Pre tri nedelje je je Battlefield 2042 krenuo u svoju sedmu sezonu, nazvanu Turning Point. Međutim, ispostavilo se da to neće biti tačka preokreta za osporavanu multiplejer pucačinu jer je sada potvrđeno da će njena 7. sezona istovremeno biti i poslednja.

Iz Electronic Artsa su potvrdili da se razvojni studio DICE sada mora okrenuti budućnosti, što znači da igra više neće dobijati dodatne sadržaje u vidu novih mapa, oružja, modova i slično. I dalje će se povremeno rotirati neki izazovi i događaji, ali više neće biti sezonskih noviteta i dodataka.

"Znamo da ova vest može biti razočaravajuća. Međutim, kada smo pogledali šta budućnost Battlefielda zahteva, postalo je jasno da je vreme da prebacimo svoje resurse i fokus kako bismo bili u potpunosti posvećeni onome što sledi", stoji u objašnjenju iz Electronic Artsa.

Drugo obaveštenje u vezi sa tom budućnošću jesta da će se Battlefield serijalom od sada baviti studio EA Motive, poznat po Star Wars: Squadrons i Dead Space rimejku. Oni će se pridružiti postojećem triju studija (DICE, Criterion i Ripple Effect) u izradi budućih Battlefield igara. Motive se neće u potpunosti baviti Battlefieldom jer trenutno rade i na Iron-Man igri.

Prema nezvaničnim informacijama, ove godine nećemo videti povratak Battlefielda, nego je isti u planu za 2025. godinu.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: