Gejming 7

09.04.2024.

8:15

Ona je najlegendarniji lik u istoriji video igara

Lara Croft proglašena je najlegendarnijim likom iz video igara svih vremena povodom 20. dodele nagrada Bafta Games.

Izvor: Index.hr

Ona je najlegendarniji lik u istoriji video igara
EPA/HENNING KAISER

Podeli:

Prošlo je 28 godina otkako je Tomb Raider igrače upoznao s Larom i ona se prilično promenila za to vreme. "Od veoma šiljate i dečje nacrtane postala je potpuno filmska", kaže Šeli Blond, glumica koja je dala glas originalnoj Lari.

Lara je pobedila Maria i Sonica u anketi među igračima, a Šeli je za BBC Newsbeat rekla da nije iznenađena, iako priznaje da sama nikada nije igrala igru. "Kod Lare Croft kultna je činjenica da je glavna ženska osoba u video igri. Ona je sva u ženskoj snazi ​​i ženskom osnaživanju. Ona je u prvim redovima, ona je ono što je avantura", kaže ona.

Video igra je pokrenula širu franšizu Lara Croft – seriju igara, kao i blokbaster filmove s Anđelinom Džoli u glavnoj ulozi, pa čak i Netflix seriju koja se očekuje kasnije ove godine.

Nikada nije zaigrala Tomb Raider

Kad je Šeli prvi put dobila posao davanja glasa Lari, rečeno joj je da inspiraciju nađe u izvesnom istraživaču s fedorom. "Smer koji sam dobila u studiju bio je da je ona ženski Indiana Jones. Dakle, ona je hrabra, drska, slično se oblači, ima slične avanture – ali je Britanka. Devojke bi se mogle poistovetiti s njom i devojke mogu da učine sve što može Indiana Jones", kaže Šeli.

Iako je dala glas najpoznatijem liku iz video igre, Šeli kaže da je jedina igra koju je sama igrala Pac-Man. "Nikad nisam igrala Tomb Raider. Moj originalni primerak još je u svojoj kutiji, zamotan", rekla je.

Njen voljeni Pac-Man nije zaboravljen, pa je zauzeo respektabilno šesto mesto na ljestvici najlegendarnijih likova. Na drugom mjestu je Mario, Hitmanov agent 47 je na trećem, Sonic the Hedgehog je četvrti i Sackboy iz Little Big Planeta je peti.

Ostalih 10 najboljih čine još Link iz Legend of Zelda, Master Chief iz HALO-a, Kratos iz God of War i Shadowheart iz Baldur's Gate 3. Bafta kaže da je više od 4000 igrača širom sveta učestvovalo u anketi preko njihove veb stranice.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: