Gejming 2

14.04.2024.

19:55

Dokazano: Red Dead Redemption 2 pokrenut na telefonu VIDEO

Jedan igrač je prikazao kako kultni Rockstarov naslov radi na pametnom telefonu.

Izvor: HCL

Dokazano: Red Dead Redemption 2 pokrenut na telefonu VIDEO
Ralf Liebhold / Shutterstock.com

Podeli:

Jedna od uzbudljivijih stvari u svetu PC hardvera trenutno su prenosni računari, zasnovani na ARM procesorima. Ukratko, to su laptopovi s Windowsom koji ne koriste standardnu x86/x64 arhitekturu nego ARM procesore kakve viđamo u pametnim telefonima.

Ima to svojih prednosti poput dužeg trajanja baterije, ali i nedostataka – prvenstveno u kompatibilnosti igara. Ali, kako vreme odmiče tako se vide i pomaci u prilagođavanju softvera, prvenstveno kroz emulaciju x86/x64 aplikacija. A to vodi do toga da se i na mobilnim telefonima otvara mogućnost pokretanja PC igara. Ne preko streama, nego lokalno na samom uređaju – kroz emulaciju.

Naravno, svaki pametni telefon je manji od bilo kojeg laptopa i samim tim moramo biti svesni ograničenja. Međutim, neki već pokušavaju ono što je do nedavno bilo nezamislivo – npr. pokretanje Red Dead Redemption 2 igre na telefonu.

Jedan igrač je tako demonstrirao kako kultni Rockstarov naslov u PC verziji radi na pametnom telefonu Red Magic Pro 9 kroz emulaciju.

Odmah da kažemo – ne radi baš najbolje. Ne bismo tu verziju opisali kao igrivu i osim vrlo niskog frameratea (5-15 fps) često se pojavljuju razni glitčevi. Ipak, već i ovo daje nadu da bi se za nekoliko godina, ako ne i meseci, situacija mogla poboljšati kad dođu jači telefoni, a sama emulacija postane još bolja.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Podeli: