Gejming 2

14.04.2024.

19:55

Dokazano: Red Dead Redemption 2 pokrenut na telefonu VIDEO

Jedan igrač je prikazao kako kultni Rockstarov naslov radi na pametnom telefonu.

Izvor: HCL

Dokazano: Red Dead Redemption 2 pokrenut na telefonu VIDEO
Ralf Liebhold / Shutterstock.com

Podeli:

Jedna od uzbudljivijih stvari u svetu PC hardvera trenutno su prenosni računari, zasnovani na ARM procesorima. Ukratko, to su laptopovi s Windowsom koji ne koriste standardnu x86/x64 arhitekturu nego ARM procesore kakve viđamo u pametnim telefonima.

Ima to svojih prednosti poput dužeg trajanja baterije, ali i nedostataka – prvenstveno u kompatibilnosti igara. Ali, kako vreme odmiče tako se vide i pomaci u prilagođavanju softvera, prvenstveno kroz emulaciju x86/x64 aplikacija. A to vodi do toga da se i na mobilnim telefonima otvara mogućnost pokretanja PC igara. Ne preko streama, nego lokalno na samom uređaju – kroz emulaciju.

Naravno, svaki pametni telefon je manji od bilo kojeg laptopa i samim tim moramo biti svesni ograničenja. Međutim, neki već pokušavaju ono što je do nedavno bilo nezamislivo – npr. pokretanje Red Dead Redemption 2 igre na telefonu.

Jedan igrač je tako demonstrirao kako kultni Rockstarov naslov u PC verziji radi na pametnom telefonu Red Magic Pro 9 kroz emulaciju.

Odmah da kažemo – ne radi baš najbolje. Ne bismo tu verziju opisali kao igrivu i osim vrlo niskog frameratea (5-15 fps) često se pojavljuju razni glitčevi. Ipak, već i ovo daje nadu da bi se za nekoliko godina, ako ne i meseci, situacija mogla poboljšati kad dođu jači telefoni, a sama emulacija postane još bolja.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: