Gejming 1

05.04.2024.

15:55

Final Fantasy 16 za PC je skoro završen, stiže besplatan demo

Final Fantasy 16 ove godine stiže na PC platformu.

Autor: B92

B92
Final Fantasy 16 za PC je skoro završen, stiže besplatan demo
Profimedia

Podeli:

Square Enix još uvek nije dao zvanični datum objave igre, ali nedavne informacije koje stižu od strane razvojnog tima ukazuju na to da je razvoj PC verzije Final Fantasy 16  igre već u poodmaklom periodu razvoja.

Naoki Jošida, direktor Final Fantasy 16 igre je za Destructoid istakao da se već radi na optimizovanju igre i da tim trenutno razmatra minimalne PC zahteve za pokretanje igre, koji bi trebalo da budu na nivou iskustva za PS5.

Međutim, kako je PS5 verzija igre postavila poprilično velike standarde, očekuje se da će i PC sistemski zahtevi biti veoma visoki.

"Želimo da nema kočnica u igri. Da biste to dobili na računaru, biće vam potreban PC sa poprilično jakim specifikacijama. Dakle, upravo sada, ono što radimo jeste da testiramo igru i našu trenutnu optimizaciju na mnogo različitih sistema da bismo ponovo videli koje će biti te minimalne specifikacije za igranje igre na način koji je sličan iskustvu za PS5", kaže Jošida.

Razvija se i demo, koji će omogućiti PC igračima da iskuse kako igra radi na njihovom sistemu pre nego što se odluče za kupovinu kompletne igre.

Još uvek nije poznat datum objave ovog demoa igre, ali ako je približan vremenskom okviru objave PS5 verzije igre, očekuje se da će se to desiti nekoliko nedelja pre objave kompletnog izdanja igre. Demo bi trebalo da omogući pristup prvih nekoliko sati gejmpleja.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: