"Treće oko" za "zombije" – rešenje za sve koji se povređuju tokom gledanja u telefon VIDEO

Paeng Min-Vuk, južnokorejski dizajner, razvio je "treće oko" koje će pomoći korisnicima pametnih telefona da izbegnu povrede prilikom kretanja i gledanja u telefon.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 05.06.2021.

13:20

Foto: Profimedia

S obzirom da živimo u moderno doba pametnih telefona, većina ljudi hoda ulicom gledajući u svoj mobilni telefon, pa tako često dolazi i do povreda tom prilikom.

Južnokorejski dizajner odlučio je da pomogne tim osobama, pa je napravio "treće oko", koje korisnici pametnih telefona mogu staviti na čelo.

Industrijski dizajner je možda i na malo šaljiv način pokušao da pomogne "Smartfon zombijima", kako se ne bi zakucali u zid ili udarili u neki objekat dok hodaju i gledaju u telefon.

"Treće oko" je jednostavno – dok "zombi" gleda u telefon, ono gleda napred umesto vas.

Kada je neki objekat na metar ili dva od osobe koja u tom trenutku sa spuštenom glavom gleda u telefon, "treće oko" će pustiti zvuke upozorenja za nadolazeću opasnost.

Postdiplomski student inženjerskog dizajna za inovacije u Londonu je u Seulu demonstrirao kako se koristi "treće oko".

Možete i sami pogledati u priloženom video snimku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: