Stižu Samsungovi glavni aduti u srednjem segmentu tržišta telefona

Samsung je tokom prvog meseca ove godine predstavio Samsung Galaxy S21 FE. Nakon njega je prošlog meseca stigla Galaxy S22 serija. Sada je došlo vreme da Samsung predstavi i glavne modele iz srednjeg segmenta za ovu godinu. Šuška se o predstojećem događaju predstavljanja.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 04.03.2022.

15:02

Stižu Samsungovi glavni aduti u srednjem segmentu tržišta telefona
Foto: viewimage / Shutterstock.com

Dojavljivač Tech Insider prenosi informaciju da je Samsung već zakazao Galaxy Awesome Unpacked događaj za tekući mesec 2022. godine. Nažalost, tačan datum nije poznat, ali sigurno je da ćemo i to saznati za par dana. Samsung bi na ovom događaju trebalo da predstavi Samsung Galaxy A53 5G i Samsung Galaxy A73 5G telefone, koji će biti Samsungovi glavni telefoni iz srednjeg segmenta za ovu godinu.

O ovim telefonima do sada smo saznali mnogo detalja, doduše više o Galaxy A53 5G telefonu. Tako se prenosi da će telefon imati Super AMOLED ekran dijagonale 6,46 inča. Samsung Galaxy će pokretati osmojezgreni procesor sa maksimalnom brzinom takta od 2,4 GHz, a radi se o Exynosu 1200. Telefon će biti isporučen sa Androidom 12. Uređaj će imati ukupno pet kamera, što znači četiri na poleđini i jednu s prednje strane. Glavni senzor kamere bit će onaj od 64MP, a tu će još biti ultraširoki senzor od 12MP, makro senzor od 5MP i senzor za dubinu od 5MP, dok će prednja kamera stići sa senzorom od 32MP.

Nedavno se telefon pojavio na jednoj italijanskoj onlajn prodavnici. Tu je navedeno da je cena telefona 466,49 evra, što je malo čudno, ali verovatno je da će ta cena biti zaokružena na 470 evra. U pitanju je cena telefona telefona za verziju sa 6GB radne memorije (RAM-a) i 128GB prostora za skladištenje podataka. Ovo je 40 evra skuplje nego što je koštao Galaxy A52 5G kada je predstavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: