Stiže po planu: iPhone 14 nije pogođen aktuelnim geopolitičkim previranjima

Proizvodnja iPhone 14 serije nije ugrožena, prema navodima poznatog analitičara Apple ekosistema.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 11.08.2022.

13:40

Stiže po planu: iPhone 14 nije pogođen aktuelnim geopolitičkim previranjima
Foto: Thanes.Op / Shutterstock.com

Apple je jedna od kompanija, čiji se dobavljači i dalje u velikoj meri oslanjajuna fabrike iz Kine. Nedavne i aktuelne geopolitičke tenzije, koje su se pojavile u ovom regionu Azije mnoge su podstakle da poveruju da bi predstojeća iPhone generacija mogla da bude odložena.

Međutim, uprkos onome što možemo da pročitamo u medijima kada je pomenuti region u pitanju, proizvodnja iPhone 14 serije nije pogođena ni na koji način i rad na uređajima i dalje napreduje po originalnom planu.

Ove informacije stižu od poznatog analitičara Ming-Či Kua, koji kaže da je masovna proizvodnja iPhonea naredne generacije i dalje aktuelna, te da na radaru nema naznaka o odlaganjima.

"Iako su neki investitori nedavno izrazili zabrinutost da bi, zbog geopolitičke situacije, moglo da dođe do zastoja u masovnoj proizvodnji i isporuci iPhonea, moja najnovija istraživanja ukazuju da to trenutno nema uticaja na lanac snabdevanja iPhone 14 modela", istakao je Kuo.

Očekuje se da će Apple kasnije ove godine predstaviti četiri nova telefona, u okviru iPhone 14 serije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: